Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 21:24

Η έξυπνη χοάνη για την αυξητική μαστού Κύριο

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η χοάνη Keller είναι ένα ιατρικό gadget

 

Η χοάνη Keller χρησιμοποιείται για την προώθηση του εμφυτεύματος στην αυξητική επέμβαση μαστών. Είναι  ένα νέο εργαλείο προσθετικής στήθους  που αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της πλαστικής χειρουργικής.

Η ''τεχνική χωρίς επαφή'' χρησιμοποιεί τη χοάνη που είναι μία συσκευή, FDA Class 1, σε σχήμα κώνου, κατασκευασμένη από νάιλον  και είναι επικαλυμμένη εσωτερικά  με LubriLAST που βοηθά στην συμπίεση της σιλικόνης. Περαιτέρω λίπανση μπορεί να επιτευχθεί με εμβάπτιση τόσο του χωνιού όσο και του εμφυτεύματος σε φυσιολογικό ορό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, μια νοσηλεύτρια θα τοποθετήσει  το εμφύτευμα στη χοάνη Keller, που κρατάει ο πλαστικός χειρουργός. Μετά το στενότερο άκρο του χωνιού τοποθετείται στο σημείο της χειρουργικής τομής και ο γιατρός συμπιέζει το εμφύτευμα στο μαστό.

Τα πλεονεκτήματα της τεχνικής χωρίς επαφή είναι πολλά:

-Σε σύγκριση με την δακτυλική μέθοδο μειώνεται η  βακτηριακή μόλυνση και η μετεγχειρητική λοίμωξη. Αυτό συμβαίνει επειδή το εμφύτευμα δεν αγγίζει το δέρμα του ασθενούς.

-Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο της  δημιουργίας κάψας και σύσπασής της, που απαιτεί  χειρουργική επέμβαση για αποκατάσταση.  Αυτή είναι μια επώδυνη κατάσταση που συμβαίνει σε 5% των ασθενών που κάνουν αύξηση των μαστών.  Λόγω των μολυσματικών παραγόντων που υπάρχουν στο δέρμα και εισάγονται  στην κάψα τοποθέτησης του εμφυτεύματος, σχηματίζεται ουλώδης ιστός που προκαλεί ίνωση και πόνο στο μαστό. Επίσης, ελαττώνονται οι πιθανότητες αυτής της επιπλοκής με τα ενθέματα τραχείας επιφάνειας και με το ειδικό μασάζ.

-Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα το εμφύτευμα  να σπάσει όταν εφαρμόζεται μεγάλη πίεση με την άκρη του δακτύλου του γιατρού. Η χοάνη όχι μόνο ασκεί ομοιόμορφη πίεση σε όλο το εμφύτευμα, αλλά μειώνει και το ποσό της δύναμης που ασκείται στα εμφυτεύματα στήθους κατά 95%, γεγονός που καθιστά λιγότερο πιθανό να συμβεί ρήξη του εμφυτεύματος.

-Η άσκηση μικρότερης πίεσης έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερους μώλωπες και λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο για τον ασθενή. Η χοάνη Keller μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις τεχνικές αυξητικής στήθους δηλαδή πάνω ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ της γυναίκας. Αν η γυναίκα έχει ήδη αρκετό στήθος, το οποίο δεν παρουσιάζει σημαντική πτώση, τότε το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον μυ, αλλά κάτω από το ήδη υπάρχον στήθος.  Αν η ασθενής δεν έχει αρκετό όγκο στήθους για να καλυφθεί το ένθεμα, τότε η σιλικόνη τοποθετείται κάτω από τον μυ, με αποτέλεσμα λίγο μεγαλύτερη περίοδο μετεγχειρητικής ανάρρωσης.

-Το μέγεθος της τομής είναι επίσης μικρότερο σε σύγκριση με την παραδοσιακή προσέγγιση.

-Ακόμη υπάρχει σημαντική μείωση του χρόνου της χειρουργικής επέμβασης, από 10 έως 20 λεπτά που οδηγεί σε ταχύτερη επούλωση και μειωμένο χρόνο ανάρρωσης για τους ασθενείς.

Η χοάνη Keller είναι μιας χρήσεως.

Η χοάνη Keller έχει αποδειχθεί ότι έχει οφέλη τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους χειρουργούς. Έχει λάβει επαίνους και θετικά σχόλια από τους ασθενείς που ενθαρρύνουν τους περισσότερους χειρουργούς να το χρησιμοποιήσουν.

Άλλωστε, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται εξελιγμένη τεχνολογία από τους πλαστικούς χειρουργούς που κάνει τη χειρουργική επέμβαση πολύ αποτελεσματική για τις ανάγκες του χειρουργού και του ασθενούς. Οι γιατροί θα πρέπει συνεχώς να αναζητούν την ασφαλέστερη και καλύτερη διαδικασία που θα ωφελήσει τελικά τους ασθενείς τους.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Βιβλιογραφία

http://www.kellerfunnel.com

Διαβάστηκε 933 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 21:38
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Γνωμάτευση για οξυγονοθεραπεία Η νοημοσύνη της Google »
Our website is protected by DMC Firewall!