Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 17:28

Βελτιωμένη τεχνική στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Γράφτηκε από την
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Πρωτοποριακή τεχνική στην εξωσωματική γονιμοποίηση

 

Βελτίωση της ποιότητας των εμβρύων και σημαντικό ποσοστό μείωσης των αποβολών επιτυγχάνει η νέα τεχνική IMSI (ενδοκυτταροπλασματική ένεση μορφολογικά επιλεγμένων σπερματοζωαρίων).

Η πρωτοποριακή αυτή τεχνική αναπτύχθηκε πρόσφατα στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) κι έρχεται να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα ενδοκυτταροπλασματική ένεση σπερματοζωαρίου (ICSI).

Η τεχνική αυτή έχει δοκιμαστεί σε σπερματοζωάρια ανδρών που έχουν σοβαρές ανωμαλίες και σε περιπτώσεις καθ’ έξιν αποβολών, όπως και σε επαναλαμβανόμενες μη επιτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Πρόκειται για μια πραγματικού χρόνου τεχνική όπου τα σπερματοζωάρια επιλέγονται προ της ενέσεως τους στο ωάριο (ICSI). Με τη βοήθεια ενός ανεστραμμένου μικροσκοπίου παρέχεται πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μεγέθυνσης των σπερματοζωαρίων (περίπου 6.000 φορές) από εκείνο που μέχρι τώρα χρησιμοποιούνταν στα εργαστήρια αναπαραγωγής (200 φορές) για τη μέθοδο  ICSI, προκειμένου να μπορούν να εξετάζουν την εσωτερική μορφολογία των σπερματοζωαρίων. Με τον τρόπο αυτό, αυτό, αποφεύγεται η επιλογή εκείνου του σπερματοζωαρίου που παρουσιάζει ανωμαλίες στο εσωτερικό επίπεδο και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την επιτυχία της θεραπείας. Με την επιλογή του μορφολογικά φυσιολογικά σπερματοζωαρίου ελέγχεται και η βιοχημεία αυτού, που υποδεικνύει την ωρίμανσή του.

Διαβάστε, επίσης,

Μπορεί να προκαλέσει καρκίνο η εξωσωματική γονιμοποίηση;

Νέο διαγνωστικό τεστ για την εξωσωματική

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Φύλο μωρού με την εξωσωματική

Mωρά απαλλαγμένα από το BRCA-1

Η διαδικασία της εξωσωματικής

Menotropin για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Οι κίνδυνοι που έχουν τα παιδιά της εξωσωματικής

Προγεννητική διάγνωση για γενετικά νοσήματα

Προστατίτιδα από ουρεόπλασμα

Απόγονοι χωρίς σπερματοζωάρια και ωάρια

Αντιμυλλέριος ορμόνη

Αιτίες ανδρικής υπογονιμότητας

Οι πιο απλές θεραπείες υπογονιμότητας

www.emedi.gr

Διαβάστηκε 1186 φορές
Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd